Aktuális 2022 08 / 2022 09

 Ponyiczki Szilvia tárlata az Érdi Galériában

Magyar származású művész vagyok, aki az Egyesült Királyságban, Granthamben él és dolgozik.

Munkám fő szempontja a személyes és a kollektív tudattalan feltárása a művészeten keresztül. Lenyűgöznek a kultúrákon és történelmeken átívelő közös szálak, amelyek felfedik közös emberségünket.

Az álomértelmezés alkotói folyamatom egyik kulcseleme, amely alapot nyújt a nem kézzelfogható megragadásához, és lehetővé teszi a tudattalan párhuzamos világának felépítését.

Festményeimen a formák és a negatív tér találkoznak és összefonódnak, ami felfedezésre váró rétegeket eredményez. A mélyebb szintek megcsapolásához a figuratív absztrakciót használom, hogy kifejező és érzelmekkel teli vizuális birodalmat hozzak létre. A sematikus és leegyszerűsített formák az évek során felhalmozott, egyre növekvő vizuális könyvtáramból származnak, amelyet mítoszokból, hagyományos mesékből és alkímiai kéziratokból vett, tartalmi vonatkozású képekkel egészítek ki. Minden egyes festményen a jelentés egy bizonyos aspektusának kiemelése érdekében telített színpalettával dolgozom. Az absztrakt és szimbolikus elemek változatos használata mindig egy új történetet generál, amely a közönség értelmezésére vár.